Historien

Den Gamle Laurs
Kristinesminde, som gården hedder, hvor HORN CIDER startede sin produktion, kom i familiens hænder da Kristoffers bedsteforældre Emmy Grund (senere Hansen) og Jesper Hansen flyttede til Kristinesminde i 1950. Emmy og Jesper mødte hinanden i en ung alder, da de begge – som det var kutyme på landet dengang – kom ud for at tjene og arbejdede på den samme gård ved byen Fårvang. Jesper arbejdede ved landbruget og Emmy i køkkenet.

Den gamle Laurs, som var ungkarl, ejede dengang Kristinesminde, som ligger i nabobyen Horn. Han havde hørt om Emmy og Jesper, at de var hjertevarme, dygtige og arbejdsomme mennesker, og da han stod og manglede medhjælpere til både landbruget og husholdningen på Kristinesminde, tilbød han dem, at de kunne flytte ind på gården. Emmy og Jesper så gården Kristinesminde, og den gamle Laurs, som en mulighed for at skabe en fælles fremtid på landet, så de takkede pænt ja til tilbuddet.

Emmy og Jesper
På Kristinesminde faldt Emmy og Jesper hurtigt til. I 1951 fik de en datter og i 1954 fulgte en søn. Emmy og Jesper drev landbrug på Kristinesminde frem til år 1978, hvor de solgte Kristinesminde til deres datter – Hanne Møller – som overtog gården sammen med hendes mand Kaj Møller.

Emmy Hansen kommer stadig på Kristinesminde og giver en hjælpende hånd i højsæsonen med både bærplukning og høst af æbler.

Emmy og inspirationen
Gamle bedstemor Emmy er og var bondekone. Emmy har siden hun flyttede hjemmefra i en alder af 14 år arbejdet i bondekøkkener med at lave mad til gårdenes folk. De metoder og den viden Emmy har om råvarerne, og hvordan de omdannes til den dejligste mad, er en viden og et håndværk, som er bragt videre igennem mange generationer.

Kristinesminde i dag
I år 2007 begyndte Kristoffer at benytte de mange æbler Kristinesmindes velbestøvede æblehave producerer. Kristoffer anskaffede sig en æblekværn og en mostpresser, og så var HORN CIDER i gang. Æblerne bliver hvert efterår presset til æblemost sammen med familie og venner, der alle kommer til store æbledage på Kristinesminde. De første par år blev hele produktionen kun brugt som velsmagende æblemost, men efterhånden som der kom flere og flere æbler, kunne familie og venner ikke længere selv drikke al mosten, og en mindre mængde most blev sat til gæring og året efter, i år 2009 havde vi resultatet, den første årgang HORN CIDER.

Smagen af HORN CIDER har udviklet sig meget siden den første årgang. Kristoffer har siden det første batch målrettet arbejdet på at raffinere og forfine smagen af HORN CIDER.

HORN CIDER er resultatet af tre generationers hjertevarme liv på gården Kristinesminde, hvor der igennem mange år har været drevet landbrug. HORN CIDER er inspireret af den viden, som er gået i arv igennem flere generationer, en viden og et håndværk med stolte traditioner ud i kunsten at bringe naturens råvarer fra jord til bord – fra frugt til vin.

Mikkelborg
I 2018 flyttede HORN CIDER sin produktion ”hjem” til Mikkelborg ved Låsby hvor familien bag HORN CIDER bor og har deres daglige virke. Flytningen fra Kristinesminde til Mikkelborg betød at vi hos HORN CIDER kunne komme tættere på produktionen og involvere hele familien i skabelsen af æblevin og cider, samtidig fik vi dermed også mulighed for at byde gæster velkommen indenfor i vores nyindrettede smage-lokale.

Cider smagning

Kunne du tænke dig at opleve stemningen i vores cider-vineri, er du hjertelig velkommen.
Vi byder gerne indenfor til et arrangement for mindre grupper på op til 25 personer.

© Copyright - Horn Cider